Izrada čeličnih metalnih konstrukcija

Metalne konstrukcije

Metalna konstrukcija je nosač građevinskog objekta i kao takva mora ispunjavati sve kvalitativne i sigurnosne zahteve. Izrađuje se od različitih metalnih profila u skladu sa namenom i težinom konstrukcije. Pre izrade čelične metalne konstrukcije potrebno je uraditi idejno i projektno rešenje kako bi svi parametri konstrukcije bili tačno definisani i precizirani.

Za vas izrađujemo sve vrste čeličnih metalnih konstrukcija, od jednostavnih do složenih kao što su:

 • hangari i hale;
 • magacini i skladišta;
 • čelični binderi;
 • krovne konstrukcije
 • plastenici i staklenici;
 • montažne garaže;
 • letnje bašte;
 • sušare;
 • kiosci;
 • pontoni za splavove;
 • montažni objekti različith namena;

Čelične konstrukcije

Projektno rešenje čelične konstrukcije podrazumeva definisanje njene veličine, oblika, namene i prostornog rasporeda. Takođe, potrebno je precizirati i način gradnje, kao i vrstu materijala koji će biti korišćeni u izradi i oblaganju.

Kada su spoljne mere objekta definisane, potrebno je utvrditi tačne dimenzije i položaj pojedinih konstruktivnih elemenata. Pored utvrđivanja ovih parametara, pre izrade noseće konstrukcije potrebno je utvrditi i tačnu količinu potrebnog materijala, kao i troškove izrade.

Izrada čeličnih konstrukcija

Metalna čelična konstrukcija izrađuje se u dve faze. Prva faza podrazumeva izradu elemenata čelične metalne konstrukcije, dok se druga faza odnosi na spajanje izrađenih elemenata u jednu celinu koja predstavlja nosač određenog građevinskog objekata.

Konstruktivni elementi izrađuju se u radionici a potom transportuju na gradilište gde se pristupa njihovom povezivanju. Pre montaže, konstrukcija se temeljno čisti, štiti specijalnim mazivima i zaštitnom završnom bojom. Na zahtev naručioca posla, elementi konstrukcije mogu se zaštiti toplim cinkovanjem ili posebnom protivpožarnom bojom.

Na gradilištu elementi konstrukcije spajaju se procesom zavarivanja koje predstavlja najkvalitetniji i najsigurniji način povezivanja metala. Kada se povežu svi elementi metalne konstrukcije pristupa se njenom pokrivanju i oblaganju. Metalna čelična konstrukcija oblaže se materijalima koji su prethodno dogovoreni sa naručiocem posla.

Postoji više modela metalnih konstrukcija, one mogu biti jednovodne i dvovodne, spratne ili prizemne, a razlikujemo i rešetkaste i ramovske metalne konstrukcije. Izbor modela zavisi od njene strukture i namene, što se definiše projektnim rešenjem.

Izrada metalnih konstrukcija

Izrada metalnih konstrukcija je zahtevan i složen posao. Naše dugogodišnje iskustvo u izradi garantuje vam da ćete dobiti maksimalno kvalitetan, siguran i postojan proizvod.

Pozovite nas da porazgovaramo o svim detaljima i pronađemo rešenje koje je najisplativije i najpogodnije za vas. Dolazak i procena radova su besplatni za Beograd i okolinu. 

[ngg_images source=“galleries“ container_ids=“8″ display_type=“photocrati-nextgen_basic_thumbnails“ override_thumbnail_settings=“0″ thumbnail_width=“240″ thumbnail_height=“160″ thumbnail_crop=“1″ images_per_page=“100″ number_of_columns=“0″ ajax_pagination=“0″ show_all_in_lightbox=“0″ use_imagebrowser_effect=“0″ show_slideshow_link=“1″ slideshow_link_text=“Izrada čeličnih konstrkcija“ template=“/home/bravarsk/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery.php“ order_by=“sortorder“ order_direction=“ASC“ returns=“included“ maximum_entity_count=“500″]

 


Bašte za kafiće, Zimske bašte, Izrada bašti za kafiće, Letnje bašte za kafiće, Izrada letnjih bašti, Montažne garaže, Izrada montažnih garaža, Izrada montažnih hala, Bašta za kafić, Izrada konstrukcije za galeriju, Bravari Beograd, Kovana bravarija, Izrada boksova za pse, Bravar Beograd, Boks za psa, Čelične krovne konstrukcije, Izrada čeličnih platformi, Izrada metalnih pontona za splavove, Izrada galerije, Izrada konstrukcije za kafe bašte, Izrada limenih garaža, Izrada garažnih vrata, Izrada metalnih vrata,