Izrada stepenica

Stepenice koje štede i ulepšavaju prostor

Spiralne stepenice

Spiralno stepenište je često jedino praktično rešenje za stambeni ili radni prostor manje površine. Međutim, nije samo ušteda prostora jedini razlog zbog koga se ljudi češće odlučuju za kružne stepenice. Naime, spiralne stepenice mogu biti tako dizajnerski rešene da prostor čine i funkcionalnim i atraktivnim.

Kružne stepenice

Kružne ili spiralne stepenice nazivaju se još i elipsaste ili zavojne stepenice, a moguća je i kombinacija zavojnih i ravnih stepenica. Ove stepenice su maksimalno praktične jer ne zahtevaju puno prostora ni u gornjem, ni u donjem delu objekta. Maštovita estetska rešenje i mogućnost kombinovanja različitih materijala kružne stepenice čine odličnim izborom i za stambeno i za poslovno okruženje.

Kružna stepeništa

Kružna stepeništa najčešće se izrađuju od metala sa gelenderima, rukohvatima i gazištima po izboru naručioca i savršeno se mogu uklopiti i u spoljašnji i u unutrašnji enterijer. Gelenderi za spiralne stepenice mogu biti od eloksiranog aluminijuma ili metalnih cevi u kombinaciji sa elementima od kovanog gvožđa.

Gazišta za kružne stepenice

Gazišta za kružne stepenice najčešće se prave od drveta. Međutim, zavisno od potreba i namene stepenica, gazišta mogu biti i metalna, aluminijumska i granitna. Savremena arhitektura ponudila je idejna rešenje gazišta za stepenice od specijalnog stakla različitih boja.

Gelenderi za spiralne stepenice

Gelenderi za klasična ili ravna stepeništa takođe se izrađuju od metalnih cevi ili eloksiranog aluminijuma. Kada u pitanju metalni gelenderi, raspon između cevi može biti ispunjen ukrasnim kovanim elementima što prostoru daje posebnu estetiku i toplinu. Aluminijumski gelenderi za stepeništa mogu biti sa vertikalnim i horizontalnim ispunama i dostupni su u različitim bojama.

Projektovanje kružnih stepenica

Spiralna stepeništa izrađuju se prema zahtevima i dizajnu naručioca. Obzirom da je projektovanje kružnih stepenica zahtevan posao, najbolje je da nas pozovete. Na osnovu pregleda objekta i uzimanja preciznih mera, osmislićemo stepenište koji najviše odgovara vašem stambenom ili radnom prostoru.

Stepeništa

Takođe, izrađujemo metalne tavanske stepenice, stepenice za potkrovlja i metalne penjalice različite namene. Metalne tavanske stepenice mogu biti fiksirane ili preklopne. Preklopne stepenice se najčešće izrađuju ukoliko se pristup tavanskoj površini nalazi unutar objekta, dok se za pristup tavanskom prostoru ili zasebnom potkrovlju koji se nalazi sa spoljne strane obično izrađuju ravne metalne stepenice.

Unutrašnje stepenice

Pored toga, izrađujemo sve vrste unutrašnjih, spoljnih stepeništa, industrijskih penjalica, metalne penjalice za kose i ravne krovove, penjalice za dimnjake, stubove i industrijske hale. Metalne penjalice radi zaštite i sigurnosti mogu biti izrađene sa leđobranom.

Izrada i montaža kružnih stepenica

Metalna konstrukcija kružnih stepenica ukoliko je moguće najvećim delom izrađuje se u radionici što zavisi od vrste i dimenzije stepeništa. Potom se delovi konstrukcije montiraju i ugrađuju na objektu. Pre ugradnje svi delovi metalne konstrukcije, gelenderi i rukohvati zaštićuju se od korozije i oštećenja specijalnim premazima i zaštitnim bojama.

Pristupačne cene

Kontaktirajte nas da se dogovorimo. Mi poštujemo ugovorene rokove izrade, koristimo najkvalitetnije materijale i stojimo na raspolaganju svim vašim zahtevima. 

[ngg src=“galleries“ ids=“6″ display=“basic_thumbnail“]


stepenice cena, stepenice katalog, stepenište u kući, spoljne stepenice, majstori za stepenice, pravljenje kruznih stepenica, projektovanje stepenica, stepenice u stanu, stepenice za galeriju, montazne stepenice, konstrukcija za stepenice cena, izrada konstrukcije za stepenice, stepenice sa drvenim gazistima, gazišta za stepenice, metalne stepenice spoljne, požarne stepenice, majstor za stepenice Beograd, tavanske stepenice, celične stepenice, spoljašnje stepenice, stepenice za kuću cena, stepenice po meri, stepenište za potkrovlje, stepenište u dnevnoj sobi, slike stepenica, spoljne stepenice za potkrovlje, ideje za unutrašnje stepenice katalog, stepenište za dupleks.