Spiralne/kružne stepenice

Spiralne stepenice
Spiralno stepenište je često jedino praktično rešenje za stambeni ili radni prostor manje površine. Međutim, nije samo ušteda prostora jedini razlog zbog koga se ljudi češće odlučuju za kružne stepenice. Naime, spiralne stepenice mogu biti tako dizajnerski rešene da prostor čine i funkcionalnim i atraktivnim.

Kružne stepenice
Kružne ili spiralne stepenice nazivaju se još i elipsaste ili zavojne stepenice, a moguća je i kombinacija zavojnih i ravnih stepenica. Ove stepenice su maksimalno praktične jer ne zahtevaju puno prostora ni u gornjem, ni u donjem delu objekta. Maštovita estetska rešenje i mogućnost kombinovanja različitih materijala kružne stepenice čine odličnim izborom i za stambeno i za poslovno okruženje.

Kružna stepeništa
Kružna stepeništa najčešće se izrađuju od metala sa gelenderima, rukohvatima i gazištima po izboru naručioca i savršeno se mogu uklopiti i u spoljašnji i u unutrašnji enterijer. Gelenderi za spiralne stepenice mogu biti od eloksiranog aluminijuma ili metalnih cevi u kombinaciji sa elementima od kovanog gvožđa.

Gazišta za kružne stepenice
Gazišta za kružne stepenice najčešće se prave od drveta. Međutim, zavisno od potreba i namene stepenica, gazišta mogu biti i metalna, aluminijumska i granitna. Savremena arhitektura ponudila je idejna rešenje gazišta za stepenice od specijalnog stakla različitih boja.

Gelenderi za spiralne stepenice
Gelenderi za klasična ili ravna stepeništa takođe se izrađuju od metalnih cevi ili eloksiranog aluminijuma. Kada u pitanju metalni gelenderi, raspon između cevi može biti ispunjen ukrasnim kovanim elementima što prostoru daje posebnu estetiku i toplinu. Aluminijumski gelenderi za stepeništa mogu biti sa vertikalnim i horizontalnim ispunama i dostupni su u različitim bojama.

Projektovanje kružnih stepenica
Spiralna stepeništa izrađuju se prema zahtevima i dizajnu naručioca. Obzirom da je projektovanje kružnih stepenica zahtevan posao, najbolje je da nas pozovete. Na osnovu pregleda objekta i uzimanja preciznih mera, osmislićemo stepenište koji najviše odgovara vašem stambenom ili radnom prostoru.